Pa smo v letu 2021 dočakali najbolj zabaven, zanimiv in iskriv teden v dobrniški župniji. Kaj smo doživeli se sprašujete?

Vsako jutro smo dvignili oratorijsko zastavo in zapeli himno, z geslom Zaupam, zato si upam, potem pa nas je v kulturnem domu pričakala Estera s svojimi soigralci. Hm … Upamo, da so otroci izpolnili nalogo in staršem vsakodnevno povedali nadaljevanje zgodbe.

Sledile so kateheze, pri katerih smo izdelali krone lepote, ki so poudarjale zunanjo in predvsem notranjo lepoto, izdelali smo žezlo odgovornosti, kjer smo predstavili vsak svojo odgovornost, ki jo imamo doma ali v življenju, oblikovali srce hvaležnosti in izdelali vsak svoje padalo zaupanja .

Sledile so delavnice, kjer smo se spremenili v kuharje, igralce, navijače, umetnike, pevce, plesalce in izdelovalce grajskih blazinic.  Kako nam je pri vsem tem šlo? Prav vsi otroci in animatorji so se odrezali naravnost fantastično.

Vsak dan nas je ob 12.00 čakala molitev in blagoslov jedil za kosilo, zatem pa smo si trebuščke napolnili s samimi dobrotami, ki so jih pripravile kuharice z druge strani ceste. Iskreno se jim zahvaljujemo za ves vložen trud! Hvala tudi glavnemu sponzorju mesarstvu Blatnik, ki nam je priskrbel odlično meso, ki nam je dalo veliko energije za nadaljevanje dneva.

Za posladek smo si večkrat privoščili sladoled, svojo žejo pa smo gasili z odlično oratoro.  Po kosilu so animatorji pripravili velike igre, ki so potekale v soncu, s skakanjem, tekanjem, iskanjem točk, navijanjem, tipanjem, ugotavljanjem, kričanjem, plezanjem, oponašanjem in oblikovanjem kraljičine kreacije za večerni ples. Pri vseh nalogah so se otroci izkazali in pokazali svoje sposobnosti na različnih področjih. Bravo otroci!!!!  Poleg velikih iger so bile na oratoriju prisotne tudi vodne igre, ki so pri otrocih zelo priljubljene. Animatorji so se za pripravo le-teh izjemno potrudili, saj so napolnili 1000 vodnih balončkov, pripravili več kot 100 polnih vedrov vode in pripravili oratorijski bazen. Otroci in animatorji so bili z nasmehom do ušes premočeni do kosti, kar pa je tudi bistvo vodnih iger, kajne?

Ko smo zaključili z igrami, smo se vsak dan zbrali v krogu, kjer smo zaplesali nekaj plesov: Macarena, Lep sončen dan, Why m c y, Račke, Čokolada in zapeli nekaj pesmi … Sledil je spust oratorijske zastave in petje himne o Esteri.